Kategorije

Novosti

Velika ponuda Aktivnih i Pasivnih elektronskih komponenata i delova. Preko 16000 artikala na stanju. Mi imamo i što drugi nemaju.

INS-KTV-8002

Digitalni termometar za Vino 0 - 50°C

Više detalja

INS-KTV-8002

Cena na: sa PDV-om
1 1 350,00 din
3 1 309,50 din
6 1 269,00 din
10 1 215,00 din

4 komada na stanju


Dodaj u listu želja

Lokacija:

30 drugih artikala u istoj kategoriji:

Termometar za vino

Svako vino ima svoju temperaturu kada je najbolje za serviranje i ispijanje. Ovaj termometar će Vam pomoći da konzumirate vino kada je njegova temperatura najbolja a tada je i najveći užitak u konzumiranju.

Upotreba:
Postavite termometar oko flaše i sačekajte 10 sekundi. Na displeju će biti prikazana trenutna temperatura vina.

Pogodan za sva vrsta vina, kao i ostala alkoholna i bezalkoholna pića, gde je određena temperatura poželjna za potpuni užitak.

Karakteristike:

• Veličina: Φ73 x 40,0 mm
• Radni napon: 1,5 V
• Temperaturni opseg merenja: 0~50°C
• Rezolucija: 1 °C/ °F
• Tačnost: ± 1°C
• Period uzorkovanja: 2 Sek.
• Dobar kvalitet
• Moderan dizajn
• Usaglašeno sa RoSH Standardom
• LCD dislay temperature before drinking
• Upotrebljivo za boce prečnika: 70 mm - 85 mm

Za određena vina temperature za konzumiranje kreću se u
sledećem rasponu:

- Bela Vina: 8 do 10°C,
- Ružičasta vina: 12 do 14°C,
- Crna vina: 16 do 18°C,
- Penušava vina: 6 do 8°C,
- Desertna vina: 14 do 16°C,
- Likerska vina: 6 do 8°C

Pravilno Posluživanje Vina

Želite li uživati u vinu, razmislite i o temperaturi posluživanja. Stari saveti o serviranju crnog vina na sobnoj temperaturi i belih rashlađenih vina su dobri, ali tek za početak.

Vino koje se servira nešto toplije ili hladnije nego što bi trebalo može izgubiti puno na svojim karakteristikama, posebno na aromi.

Većina hladnjaka održava temperaturu na 4°C, što je prehladno za većinu belih vina. Šampanjac i suva bela vina najbolje je poslužiti na temperaturi između 8°C i 10°C (ponekad i na malo višim), pa bi jedan sat u vratima hladnjaka bio sasvim dovoljan. Jeftinija bela vina, penušava i slatka bela vina najbolja su malo hladnija, oko 4°C do 8°C, što znači nekih 2 sata u hladnjaku. Dakle, držite se pravila, što je belo vino kvalitetnije, želite li uživati u ukusu, manje ga hladite.

I crna vina treba malo ohladiti. `Sobna temperatura`, koju mnogi smatraju idealnom za služenje crnih vina, nije izgovor za izlaganje vina suvim zagrejanim prostorijama naših domova. Idealna temperatura za većinu crnih vina iznosi oko 14°C do 18°C, što je nešto hladnije nego temperatura modernih domova. Crna vina toplija od idealne temperature mogu imati beživotan i dosadan okus. S druge strane, crno vino posluženo na nižoj temperaturi od preporučene može imati kiselkast i neugodan ukus, kao da ima previše tanina. Mnoga crna vina, osim ako ih ne držite u vinskom podrumu, ima će koristi od polu satnog hlađenja. Ovo se posebno odnosi na Beaujolais i mladi burgundac te Pinot Noir. Dobar klaret, Rhônes i druga crna vina iz toplijih podneblja, poput Mediterana, u pravilu su dobra ako se posluže na 18°C.

Menjanje temperature je delikatan posao jer se naglim hlađenjem i zagrevanjem vino može oštetiti. Najbolje je lagano hlađenje u hladnjaku, a nije štetno ni hlađenje u posudi s vodom i ledom. Tu treba biti oprezan jer ako ga ostavite predugo u vodi, temperatura će se naglo spustiti na 0°C, što je isuviše hladno da biste mogli uživati u vinu. Dakle, bocu treba izvaditi prije nego dođe do takvog spuštanja temperature.

Želite li ugrejati prehladnu bocu, morate biti još pažljiviji jer je veći rizik od oštećivanja vina. Vino zagrevajte polako, izvadite ga iz hladnog skladišta nekoliko sati pre upotrebe. Nikako ne pravite grešku i ne stavljajte vino na radijatore ili u blizinu drugih izvora toplote. To je siguran recept za katastrofu. Ovako ugrejano piće liči će više kuvanom vinu.

Ako niste sigurni koja bi temperatura bila najbolja za serviranje, uvek je bolje poslužiti hladnije vino. Servirano vino i onako će povisiti temperaturu u čaši, a vrlo hladno vino možete ugrejati rukama oko čaše. S druge strane, siguran način za hlađenje pregrijanog vina ne postoji.

Iz prethodno opisanog, a pogotovu, ukoliko ste ljubitelj vina, nepohodan Vam je i neki termometar za vino, pa Vam mi preporučujemo, najbolje rešenje, Digitalni termometar kojim bez otvaranja boce možete izmeriti njegovu temperaturu, brzo i lako i precizno.

Korpa  

Nema artikla

Isporuka 0,00 din

Ukupno 0,00 din

Korpa Završi kupovinu

Proizvođači

Novosti i Događaji

KUPUJTE KOMOTNO !

Svaka od oko 1700 kategorija artikla ima i prateću fotografiju.

Svaki od preko 17000 artikala, ima u proseku 3 fotografije ili tehničke crteže.

Većina artikla ima popust na količinu koji se vidi kada pogledate detalje artikla.

Bez obzira da li ste prijavljeni ili ne, na našem sajtu vidite količinsko stanje lagera koje se odlikuje veoma velikom tačnošću.

Naša odlika je i BRZA, NAJ-JEFTINIJA MOGUĆA isporuka, DANAS PORUČITE, DANAS ŠALJEMO!

Pratite statuse Vaših narudžbina,
da li je upakovana, poslata, kada...

Ubacite, za Vas interesantne artikle, u listu želja i to u više grupa.

Koristite filter na desnoj strani u kategorijama u kojima je filter postavljen.