Kategorije

Novosti

Velika ponuda Aktivnih i Pasivnih elektronskih komponenata i delova. Preko 16000 artikala na stanju. Mi imamo i što drugi nemaju.

TD-ITHMKP-01

TD-ITHMKP-01

Knjiga programiranje PIC16F84 mikrokontrolera - InterHIT electronic

Više detalja

TD-ITHMKP-01

Cena na: sa PDV-om
1 1 500,00 din
3 1 425,00 din
5 1 350,00 din
10 1 200,00 din

47 komada na stanju


Dodaj u listu želja

Lokacija:

30 drugih artikala u istoj kategoriji:

Korisnik koji je kupio ovaj artikal, takođe je kupio ...

Obaveštenje:
Uz knjigu se ne dobija CD koji je nekada bio njen sastavni deo, već se po kupovini dobija link sa koga se mogu preuzeti primeri iz knjige, kao i izvršni programi potrebni za učenje i rad.

Korak po Korak od A do Š

Nikada se niste ‘susreli’ ni sa jednim mikrokontrolerom. Baratate osnovama digitalne elektronike. Knjige koje pišu o mikrokontrolerima, a koje ste imali prilike da vidite, pozajmite ili kupite su bauk za vas i vi tu ništa ne razumete. Izgubili ste svaku nadu da možete naučiti da programirate neki od mikrokontrolera.

Ovo je prava knjiga za vas

Nije potrebno prethodno poznavanje bilo kog mikrokontrolera i asemblera, što znači učite korak po korak uz praktične primere kroz 32 lekcije čiji se izvorni kod nalazi na pratećem CD-u. Svaka naredna lekcija je naprednija i na kraju svake lekcije su zadaci koje sami trebate da rešite a koji ce vas naterati da bolje razmišljate i brzo shvatate. Jednostavno dok učite programiranje PIC16F84 biće vam zabavno. Nema suvoparnih objašnjenja funkcija, sve je kroz praksu. Kad sa ovom knjigom savladate PIC16F84 ni jedan drugi mikrokontroler neće biti problem za vas.

Niste novajlija u radu sa mikrokontrolerima, ova knjiga biće interesantna za vas i ako poznajete baš ovaj mikrokontroler. U knjizi se nalaze i napredne tehnike programiranja kao i povezivanje raznih periferija. Od povezivanje LE Displeja, LCD displeja, releja, eeproma, RS232 i I2C komunikacije pa do sata i kalendara realnog vremena, serijskog temperaturnog senzora, A/D i D/A konvertora. U knjizi se nalaze i dva kompletna projekta: Telefonski odzivnik i Digitalni tajmer za naplatu vremena (za Segateke, Sonyteke, internet itd), a na pratećem CD-u i izvorni kod. Svaka knjiga na temu koja vas interesuje biće dobrodošla a ovu će te rado opet prelistati da se podsetite.

Bez razvojnog sistema sve `pada u vodu`.

Da bi ste sve mogli da pratite, odnosno sve lekcije da predete morate imati odgovarajući razvojni sistem koji je opisan u knjizi. Prikazan je ceo projekat razvojnog sistema, šeme, pločica, uputstvo za sastavljanje i proveru. Medjutim ako niste vični pravljenju ploče, lemljenju ... ili jednostavno nemate vremena da jurite komponente koje su po malo i ‘specifične’ mi smo obezbedili sve što želite. Može samo pločica, ili bilo koja komponenta, kit komplet sa svim delovima ili zalemljen i ispitan modul.

Predgovor Knjige
Danas ne postoji više nijedan savremeniji aparat za domaćinstvo u kojima mikrokontroleri ne vrše neku funkciju. Zahvaljujući njihovoj kompaktnoj i univerzalnoj strukturi idealni su za manje ili više inteligentne upravljačke funkcije u svakodnevici. Od njihovog nastanka početkom osamdesetih godina mikrokontroleri sve više preuzimaju logičke zadatke u upravljačkoj tehnici. Posebna karakteristika ovih kontrolera je to što mogu da funkcionišu i bez dodatnih periferijskih elemenata. Kod njih je na jednom čipu integrisano sve: od memorije, preko centralne procesorske jedinice do ulazno/izlaznih portova, a njihova prednost leži u tome što su male, jednostavne, lake za programiranje i vrlo povoljne cene. Nikada ranije u istoriji industrijske revolucije nisu bile moguće aplikacije koje se danas projektuju. Svaki objekat koji je stvorio čovek, koji zahteva ljudski ili mašinski interfejs, ima potencijal da bude kontrolisan `embedded` kolima i da se napaja baterijama visoke tehnologije koje danas postoje. S obzirom na to da se radi o tehnologiji koja se u svetu dosta koristi, a u našoj zemlji je još uvek u povoju, odlučili smo da i na ovaj način doprinesemo popularizaciji i razvoju elektronike. Cilj ove knjige je da početnicima objasni i ilustruje sve aspekte potrebne za programiranje PIC kontrolera, a da naprednijim korisnicima ukaže na nove mogućnosti i tehnike njihovog korišćenja i programiranja. Izabran je koncept `korak-po-korak`, tako da se vrlo jednostavno mogu savladati sve opisane tehnike programiranja. Ako i Vi želite da saznate više o radu sa ovakvim mikrokontrolerima i da se ukljucite u svetske trendove iz ove oblasti, ova knjiga je upravo ono što vam je potrebno. U knjizi `Programiranje PIC mikrokontrolera` pored prave škole programiranja ovih moćnih PIC-ova, predstavljen je kako razvojni sistem za programiranje PIC-ova, tako i programator za PIC, koje možete i sami napraviti na osnovu detaljnih šema. Korišćen je razvojni sistem RSPIC01-O i programator PRPIC-01 firme InterHIT electronic. Na ovaj način je značajno pojednostavljeno programiranje i provera rada mikrokontrolera PIC16F84. Osnovne pogodnosti korišcenog razvojnog sistema su mogućnost zadavanja ulaza preko tasterskih prekidača i uslova rada mikrokontrolera, vizuelnog praćenja logičkih stanja na definisanim ulazno/izlaznim portovima preko LED dioda, kao i promena polariteta napajanja. Obezbeđeni su i dodatni interfejsi za LE i LC displeje. Svi primeri programa i asembler TASM mogu se naći na CD-u, a realizovani su u redakciji časopisa ELEKTRO. Knjiga `Programiranje PIC mikrokontrolera` je organizovana po poglavljima. Prvih pet poglavlja vezano je za osnove programiranja PIC-ova, dok ostala opisuju naprednije tehnike i mogućnosti, poput serijske komunikacije, A/D i D/A konverzije itd.

Poglavlje 1:
`Uvod` opisuje sve elemente potrebne za programiranje. Tu možete naći i pregled svih lekcija.
Poglavlje 2:
`Razvojni sistem za mikrokontroler PIC16F84` daje detaljan opis razvojnog sistema, od električne šeme do montaže na ploču i prvih testova.
Poglavlje 3:
“TASM asembler za PIC” pokazuje na koji način se koristi TASM asembler tako da ce i čitaoci koji nemaju mnogo iskustva sa računarom vrlo lako moći da koriste ovaj program.
Poglavlje 4:
Poglavlje je posvećeno osnovnim karakteristikama i internoj strukturi ovih kontrolera radi lakšeg razumevanja tehnike programiranja.
Poglavlje 5:
“Škola programiranja” sadrži 32 lekcije, koje se vrlo lako prate i omogućavaju da se programiranje mikrokontrolera savlada brzo i jednostavno. Za svaku lekciju je prikazan primer na kome se uči način na koji deluju pojedine komande. Takođe, uz svaku lekciju su predviđene i vežbe pomoću kojih će te proveriti kako ste savladali datu lekciju.
Poglavlje 6:
“Tehnike programiranja” ističe bitnije tehnike i pojašnjava problematičnije metode i njihovu implementaciju.
Poglavlje 7:
“Serijska komunikacija” pokazuje na koji način se može ostvariti RS232 i I2C komunikacija. Zbog svog značaja za savremene upravljačke i kontrolne sisteme, serijska komunikacija je izdvojena u posebno poglavlje.
Poglavlje 8:
“Povezivaje sa hardverom” je podeljeno u tri podoblasti. Opisano je minimalno povezivanje neophodno za korektan rad PIC-a. Posebno su opisani digitalni i analogni ulazi i izlazi, odnosno periferijske komponente od kojih bi PIC mogao da prima podatke ili da ih kontroliše. Tu je svrstano i programiranje A/D i D/A konverzije.
Poglavlje 9:
“PIC programator” predstavlja poseban sistem, namenjen samo za programiranje PIC-ova.
Poglavlje 10:
“Projekti” daje nekoliko projekata realizovanih u redakciji časopisa ELEKTRO korišćenjem opisanog razvojnog sistema i TASM asemblera.
Poglavlje 11:
“Dodatak A” govori o razlikama između TASM i MPASM asemblera i sadrži tabele naredbi, specijalnih registara i familije 8-bitnih PIC mikrokontrolera PIC16/17. Osim toga, dati su i neki aspekti rada sa serijskim EEPROM-ima, kao i rasporedi pinova kontrolera PIC16/17. Ukoliko ce vaše aplikacije koristiti ASCII kodove, uvek ćete imati pri ruci i tabelu ASCII kodova.
Poglavlje 12:
“Dodatak B” je vrlo korisno poglavlje, posebno za one koji se profesionalno bave projektovanjem, gde će mnoštvo neophodnih informacija.

Knjigu prati i CD na kome cete naći sve primere programa, asembler TASM i program SEND za slanje podataka na PIC. Od proizvodača familije kontrolera PIC16/17, poznate americke firme Microchip Technology Inc, preuzeli smo pravu tehnicku biblioteku koja pokriva ovu oblast. Pored klasičnih tehnickih karakteristika pojedinih mikrokontrolera i ostalih neophodnih periferijskih komponenti, na CD-u možete naci i praktične primere projekata sa raznim tipovima mikrokontrolera, koji su bili od velike pomoći i nama pri pisanju ove knjige. Na CD-u se možete upoznati i sa srpskom firmom InterHIT electronic koja je poznata po dugogodišnjem radu na popularizaciji elektronike i edukaciji u toj oblasti. InterHIT electronic se trudi da svaku novu tehnologiju primeni u svojim projektima i na taj način omogući svima koji se bave elektronikom da lakše integrišu nove tehnologije u svoje aplikacije. Firma je predstavljena kao i sama prezentacija na internetu sa svim neophodnim linkovima, mogućnostima pretraživanja i korišćenja svih besplatnih sadržaja. Pored toga, na CD-u nalazi ceo programski paket TASM, prezentacije firme Microchip, kao i mnogi drugi alati koji vam mogu pomoći u radu. Na kraju i jedna napomena: Zbog ogranicenog prostora, neki nacrti štampanih pločica sa rasporedima komponenata morali su da budu umanjeni. Odlučili smo da ih umanjimo na 70% originalne velicine zbog toga što fotokopirni aparati pri uvecanju x2 uvecavaju sliku 1,41 puta, tako da bi se na taj način dobila originalna veličina pločice (100%).

Korpa  

Nema artikla

Isporuka 0,00 din

Ukupno 0,00 din

Korpa Završi kupovinu

Proizvođači

Novosti i Događaji

KUPUJTE KOMOTNO !

Svaka od oko 1700 kategorija artikla ima i prateću fotografiju.

Svaki od preko 17000 artikala, ima u proseku 3 fotografije ili tehničke crteže.

Većina artikla ima popust na količinu koji se vidi kada pogledate detalje artikla.

Bez obzira da li ste prijavljeni ili ne, na našem sajtu vidite količinsko stanje lagera koje se odlikuje veoma velikom tačnošću.

Naša odlika je i BRZA, NAJ-JEFTINIJA MOGUĆA isporuka, DANAS PORUČITE, DANAS ŠALJEMO!

Pratite statuse Vaših narudžbina,
da li je upakovana, poslata, kada...

Ubacite, za Vas interesantne artikle, u listu želja i to u više grupa.

Koristite filter na desnoj strani u kategorijama u kojima je filter postavljen.